Komende exposities:

22-27 juni 2021 In galerie Waterbolk te Utrecht houdt het kunstenaarscollectief Call5 van 22-27 juni hun jubileum expositie iKIJK! 

Galerie Waterbolk in Utrecht, Schoutenstraat 10 is geopend op dinsdag 22 juni t/m zondag 27 juni van 10-18 uur.

Geweest:

Oktober 2017 – 8 januari 2018 ‘Through D.E.O.’ (Through Dutch Eyes Only) in Casa Orduña, El Castell de Guadalest – Spanje. De expositie gaf een krachtig eigentijds beeld van de mediterrane atmosfeer en het Spaanse temperament uit deze regio, gezien door de ogen van leden van het Nederlandse kunstcollectief CALL5. De tentoonstelling bestond uit 60 werken van schilderkunst, fotografie en video tot installatie-sculptuur.  De verhaallijn in het samenspel van de kunstenaars loopt van mediterrane sferisch vermeende landschappen (olieverf op paneel, oil-marouflé and video: Elly van den Hout) tot scherp geaccentueerde abstracties van de architectuur in de regio (olieverf en gouache: Rob Meijer). Een kijkje in de typisch Spaanse interieurs roept vragen op naar de zojuist verleden tijd (olieverf en gouache: Simone Houtman). De bezoeker wordt uitgenodigd in te gaan op typische activiteiten van de – Spaanse – bevolking door twee- en driedimensionaal werk. Dit laatste nodigt zeker uit tot spelen (fotografie, installatie en video: Hetty van Oordt).
De expositie was mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds/Tijlfonds, Fundación Knecht-Drenth, Kunstbureau Arteria, PowerupMedia, Servitur en Studio Inge Ronk.